Bio

“Let’s Dance, Put On Your Red Shoes
And Dance The Blues.”

David Bowie – Let’s Dance
 

Benjamien werd geboren op 22 maart 1980 in Aalst. Al van kinds af was Benjamien bezig met toneel. Hij speelde in verschillende gezelschappen in Aalst en omstreken. Daarnaast kreeg hij met de jaren een sterke interesse in kunst en geschiedenis. Hierdoor is hij Kunstgeschiedenis gaan studeren aan de Gentse Universiteit. Maar er is meer dan studeren alleen. Daarom ging Benjamien aan de slag bij de Gentse studentenradio ‘Urgent’. Hij stampte er een cultuurprogramma uit de grond wat wekelijks te horen was. Eén uur lang werden alle facetten uit de kunst aangehaald.

In 2003, na zijn 4 jaar opleiding Kunstgeschiedenis koos Benjamien ervoor om een bijkomende opleiding ‘Media en communicatie’ te volgen. In datzelfde jaar ging hij aan de slag bij Radio Donna. Elke vrijdag en zaterdag loodste hij de luisteraars doorheen de leukste dansplaten in Donna’s Dansfolie. Na een tijdje verhuisde hij naar de weekavonden om deHitclub voor zijn rekening te nemen.

Tijdens de zomer van 2008 kondigde de VRT aan dat ze zouden stoppen met Donna. Benjamien maakte hierna de overstap van Radio Donna naar Radio 2. In de zomer van 2009 liet hij de Radio 2-luisteraars de muziek kiezen in het eerste seizoen van Met Het Oor Op De Zomer. Deze formule is dit jaar al aan zijn vierde editie toe. Doorheen het jaar presenteerde hij ook op zaterdag de Dansbar tussen 22u en 1u. Door de zwangerschap van Kim Debrie nam hij ook Hitwinkel over tijdens haar afwezigheid. Hierna wisselden Kim en Benjamien elkaar wekelijks af voor de presentatie van Hitwinkel tussen 18u en 20u.

Vanaf september 2012 kan je Benjamien dagelijks horen tussen 9u en 10u met het gloednieuwe programma Plaat préféré. Daarnaast kan je hem ook bezig zien in de studio van Radio 2 op tv, stem hiervoor af op één.